Alla inlägg under juli 2008

Av Nettan - 24 juli 2008 17:27

Ja, idag blev det en liten utflykt. Först åkte vi till Lörudden, vilket inte var något imponerande förutom att Jonathan fick se en riktig fiskebåt som höll på att "lassa" av strömming.


Sen så var ju sjöbodarna väldigt gulliga oxå men annars var det inte mycket att hurra över direkt.


Efter det tog vi en sväng ner till Skatan, en annan liten "fiskehamn" någon mil bort. På väg till dessa ställen hade vi sett en skylt om Bergafjärdens camping där det även skulle finnas ett bad. Och eftersom min man e världens bästa (oftast iaf) så körde han in dit på väg tillbaka så att Jonathan skulle få bada. Vi parkerade och fick gå en bra bit innan vi var framme, men vilket ställe...


Det var alldeles vit sandstrand och sååååååååååååååååååå långgrunt och supervarmt i vattnet, ända tills man passerade denna sanddyna, där blev det genast KALLT!!! Medan vi står vid strandkanten och diskuterar om det var flod och ebb som pappa tyckte var väldigt konstigt här uppe i landet så ser vi hur vattnet bara försvinner bort, bort och bort.... Skit häftigt att se med blotta ögat, jag själv trodde inte ens att sådant fanns i Sverige eftersom jag bara har sett det i Tyskland tidigare.

Så i morgon är det bestämt att om det är så här fint väder som idag så skall vi packa matsäcken och åka dit för att tillbringa dagen med massor av sol och bad.

Av Nettan - 24 juli 2008 00:30

har det blivit nu ikväll, vi spelade plump. Tobias vann och Jonathan kom på delad 2:a plats med morfar, sen kom jag ett poäng efter och sist mormor.


Jag har även tvättat håret i handduschen och Jonathan har tvättats i diskhon, många fördelar finns det här uppe men att det inte finns rinnande vatten är en STOR nackdel, men än så länge har det funkat bra.

Av Nettan - 23 juli 2008 17:28

är det här uppe i urskogen! Vi som är vana att ha nära till vatten... Men här är det bara skog, skog, skog och åter skooooooooooog!!!! Inga kantareller hittade vi i skogen heller. Men ett foto på kantarellerna från igår har jag iaf.


Försöker ladda upp kort från Åland men det tar sån tiiiid.... Så det kommer nog ta ett par dagar innan det är klart, tyvärr!


I morgon skall vi nog göra en utflykt till Lörudden, ska bli skönt att få se lite hav igen :)

Av Nettan - 23 juli 2008 15:19

Igår kom vi hit upp till Gnarp i Hälsningland. Solen skiner för fulla muggar men det finns MYGG!!!

Idag har vi varit till Herrgårsdtjärn och fiskat, resultatet = 0. Jonathan fiskar gratis och vi betalar 60 kr/dag. Då får vi fiska i 4 olika tjärnar här runt omkring.


Igår skulle vi gå på promenad här nere på vägen, vi började gå mot gamla skolan men kom inte många meter innan vi hittade hela väggrenen FULL med gula kantareller, mamma och jag fyllde våra tröjor och hälde upp det i ett litermått, det blev 12 dl !!!

Så nu ska vi ge oss ut i skogen och leta efter fler kantareller...


Avslutar med ett foto på Jonathan från igår kväll.

Av Nettan - 20 juli 2008 15:31

Vi hade det helt UNDERBART på Åland och tackar Johan, Barbro och Bengt så hemskt mycket för dessa dagar. Längtar redan tillbaka och ville INTE åka hem.

Ska försöka uppdatera helgen inom kort. Fotade 168 foton under tiden vi var där.

Av Nettan - 17 juli 2008 21:57

i morgon bitti går båten 9.00 från Kapellskär. Ska bli skönt att komma iväg barnfria ett par dagar. Hoppas bara inte att regnet kommer vräka ner för nån sol verkar det inte bli tyvärr...

Jag har redan problem med hur jag skall klara mig utan datorn i flera dagar men hur jag än vill kan jag inte kånka den med mig eftersom vi inte skall ha någon bil med oss. Älsklingen kommer nog ha en hel del att bära på eftersom jag inte får bära tungt. J kommer och hämtar oss vid färjan med sin båt och tar oss med till sitt ställe.


Idag har vi fått middag hos svärmor, helstekt entrecote, potatis och sås, så himla gott! Hon är nog världens bästa på att laga mat och alltid äter man så man håller på att spricka.


Måste även passa på att säga:

G*R*A*T*T*I*S till Marraj som fyller år idag! Hurra,hurra,hurra, hurra!!!!!

Gud så kul det var att prata med dig så länge igår, det var alldeles för länge sedan sist. Du e så himla gooooooo.


Och eftersom jag inte kommer ha någon dator i morgon så säger jag även:

G*R*A*T*T*I*S till världens bästa JESSISA, hoppas du får en underbar födelsedag med många fina presenter och massa med god tårta! HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!!!!

Av Nettan - 15 juli 2008 10:02

Hade ställt klockan i morse för att se hur det var med ryggen om jag skulle behöva åka ner till "lillakuten" som det heter här i Å-berga. Kan säga att jag INTE hade behövt ställa klockan för jag vaknade redan före 7 av att jag hade så ont. Det var bara att gå upp och göra sig iordning och vid 7.20 körde T ner mig. Det var nr lapps system men de sattes inte ut förrän vid 7.45, som tur var så var det bara 6 st före mig, men sen kom det MASSOR med folk.

Jag kom iaf in och fick träffa en helt underbar läkare, tänk om vi kunde ha sådana hemma i stan oxå...

Jag fick voltaren och citodon + att hon sjukskrev mig i en vecka. Det betyder alltså nu att jag har nästan 2 veckor semester kvar när jag kommer tillbaka till jobbet eftersom jag sjukskrev mig själv i förra veckan och så nu en vecka via läkaren...

Men jag hade ju hellre inte haft ont i ryggen och haft "riktig" semester i stället.

Jag blev ordinerad aktiv vila, hm... Och jag får absolut inte diska eller damsuga! Tur att man har en underbar man då som nu får sköta den biten.

Av Nettan - 14 juli 2008 22:34

I Linda Bengtzings nya frisyr! Har kollat på Viktoria dagen från Borgholm, och jag är sååå kär! Fan att jag inte har klipptid förrän den 24/9, jag vill, vill, vill klippa mig som henne, frågan är bara om jag vågar? Men FAN vad snyggt det var!!!

Presentation


40+/mamma/gift/skorpion/bowlare/barnskötare/samordnare/Hammarbyare/fb beroende/inredning/naturen/havet/svensk musik/

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards